Linda Hummel en Annemieke Driessen schreven een boeiende en praktische bijdrage over de combinatie van het schemamodusmodel en EMDR in de behandeling van gevolgen van trauma’s.
Kim Helmus, Patrick Kemperman, Aart de Leeuw, Marcel van den Hout en Tonnie Staring introduceren de infestatiewaan. Ze leggen uit wat het is en wat je moet doen als patiënten zich aandienen die er last van hebben. Ook dit artikel is gelardeerd met fraaie gevalsbeschrijvingen.
Pim Cuijpers en Robin Kok schreven een forumbijdrage naar aanleiding van een in het maartnummer van 2017 verschenen stuk van Reinout Wiers over de effecten van cognitive bias modification. De auteurs zijn van mening dat die effecten (veel) bescheidener zijn dan Wiers beschreef. Reinout Wiers vervolgt dit nummer met een reactie op dit stuk van Cuijpers en Kok waarin hij uitlegt waarom er (toch) reden is voor optimisme over cognitive bias modification. Het is een boeiende en evenwichtige discussie.
Het nummer sluit af met twee boekbesprekingen. Peter Muris bespreekt het boek Een gedragstherapeutische SocialevaardigheidsTraining voor Adolescenten. Inez Buyck introduceert Ik ben oké: Een cognitief gedragstherapeutische training voor kinderen met een negatief zelfbeeld.