Dit derde nummer start met een bijdrage van Hasse De Meyer, Gail Tripp, Tom Beckers en Saskia van der Oord waarin de verminderde sensitiviteit voor beloning bij ADHD aan bod komt in de context van gedragstherapeutische behandeling.

Vervolgens richt Nienke Jonker zich in de tweede bijdrage op de rol van aandacht voor voedsel in disfunctioneel eetgedrag. Ze geeft een overzicht van recente ontwikkelingen en bespreekt twee studies.

Ronald Roskam en Marjolein Runhaar bespreken Handboek exposure van Anja Greeven en Arnold van Emmerik (2020). Vincent van Bruggen recenseert Weg van het piekeren: Actie als remedie van Filip Raes (2020). Anita Jansen bespreekt het MANTRA-werkboek, geschreven door Ulrike Schmidt, Helen Startup en Janet Treasure (2020). Ellen Verhaegen recenseert het boek van Steven Hayes (2020) over de kracht van psychologische flexibiliteit. Tot slot bespreekt Inez Buyck Acceptance and Commitment Therapy bij kinderen en jongeren, geschreven door Monique Samsen en Janneke de Heus (2017).

De rubriek ‘Voor u gelezen’ gaat over een studie die de mogelijke invloed onderzocht van (de frequentie van) metingen op depressieve symptomen.