In het eerste artikel illustreren Lisa Snip en Thera Koetsier een CGT-behandeling van een volwassen vrouw met autismespectrumstoornis. Het daaropvolgende artikel is van Koen Schruers. Hij geeft een heldere les over wat de gedragstherapeut moet weten over de neurobiologie van angst. Liesbeth Mevissen, Marjolein Ooms-Evers, Marike Serra, Ad de Jongh en Robert Didden deden onderzoek naar een intensieve traumagerichte behandeling met een flink aandeel voor EMDR, voor multiprobleemgezinnen met personen met een lichte verstandelijke beperking of zwakbegaafdheid. Weer een mooie studie, direct uit de  klinische praktijk.

Overal om ons heen poppen wetenschappelijke artikelen en andere schrijfsels op over corona. De redactie staat zeer open voor uw werkervaringen met corona. Else de Haan en Lidewij Wolters schreven een kritische noot over een internationale richtlijn voor de behandeling van dwangstoornis in coronatijd. Daarin heeft gedragstherapie niet de plaats gekregen die ze verdient.

Het nummer wordt vervolgd met drie boekbesprekingen. De eerste is van Joop Bosch. Hij bespreekt een boek over de nagebootste stoornis. Daarna volgen een bespreking van Ruud Hornsveld over een boek over zedendelinquenten en van Jenneke Wiersma over het mijns inziens zeer prikkelende boek van Flip Jan van Oenen, ook gast bij het recente najaarscongres.

Het stuk dat wij voor u gelezen hebben gaat over een netwerkanalyse van posttraumatische stress en psychose.