Jaap Lancee en Annemieke van Straten schreven een overzichtsartikel over cognitieve gedragstherapie voor insomnie via het internet. Een heerlijk toegankelijk en compleet verhaal van deze slaapexperts, met een overtuigend pleidooi voor de toepassing van internet-CGT voor deze problematiek. Zie ook het gratis artikel.

Sven van Amstel en Tonnie Staring beschrijven de behandeling van een man met een fascinerende waan. Het artikel verwoordt op aansprekende wijze hoe psychotische symptomen vanuit het perspectief van CGT, en met de methode Gedachten Uitpluizen in de hand, kunnen worden bewerkt.

Ruud Hornsveld schreef met meerdere collega’s een artikel over de toepassing van zelfrapportage-instrumenten in de forensische psychiatrie. Diverse instrumenten komen aan bod, tezamen met kritische noten over psychometrische en situationele krachten die op het gebruik van deze instrumenten inwerken.

Mieke Autrique en Kathleen Raskin sluiten af met een boekbespreking over recent verschenen literatuur over schematherapie.