In plaats van ons te richten op negatieve emoties, zoals angst en depressie, keren we de focus om en richten we ons volledig op positieve emoties en gedrag in alle soorten en maten. Bezitten mensen met psychopathologie ook bepaalde sterktes en kracht en hoe kunnen we deze inzetten in behandeling?

 

Maar ook: wat kunnen we leren van (gezonde) mensen die lekker in hun vel zitten: zij die stralen van geluk? En hoe zit het met personen die de wereld door een té roze bril bekijken, té positief over zichzelf denken en worden overspoeld door zelf verheerlijkende gedachten? Of mensen die hun hunkering naar positieve emoties niet kunnen weerstaan en zich te buiten gaan aan lekker eten, seks, drugs en rock & roll?

 

De Commissie Najaarcongres VGCt is op zoek naar bijdragen binnen dit thema over positieve emoties en gedrag. Denk bijvoorbeeld aan: 

  1. Vernieuwend wetenschappelijk onderzoek op het gebied van leerpsychologie en cognitieve psychologie; 
  2. Actieve workshops die de bevindingen van dergelijk onderzoek incorporeren in cognitief-gedragstherapeutische procedures; 
  3. Wetenschappelijk onderzoek en workshops over toepassingen van bestaande kennis en procedures op nieuwe klachten of in nieuwe doelgroepen.

Dien voor 1 mei 2015 een abstract in via vgctnajaarscongres.nl.